stoTapsi

A+ A A-

* Μετά το μουσείο στο Νησί των Ιωαννίνων, θέλει και το κτίριο του δημοτικού σχολείου …
* Θα παραμείνει μειωμένο κατά … 80.000 ενοίκιο; 

 Του Κώστα Δ. Καλτσή

RapakousisΔυστυχώς η κατάσταση στο Νησί των Ιωαννίνων … οδεύει προς επιβεβαίωσή μας, με την διαφαινόμενη μονοπωλιακή διαχείριση όλων όσων το αφορούν, κατ επέκταση δε και τη λίμνη, με πρωταγωνιστή τον συλλέκτη κ.Φώτη Ραπακούση.
Κακό ή παράνομο ασφαλώς και δεν είναι. Ασφυκτικός όμως έλεγχος της ζωής και της  οικονομίας του, ασφαλώς και είναι από τον κ.Ραπακούση, με μονοπωλιακά χαρακτηριστικά. Εκμεταλλεύεται το μουσείο, το οποίο όντως ανέδειξε με σπάνια κειμήλια- εκθέματα, με χαμηλό ενοίκιο.

Αρχικώς αυτό ανέρχονταν σε 120.000 ευρώ ετησίως, αλλά κατά την πανδημία του κορωνοϊού και με καθόλου ή λιγοστούς επισκέπτες, αυτό μειώθηκε στις 40.000!

Η πανδημία όμως παρήλθε, αλλά το ενοίκιο παραμένει στα χαμηλά επίπεδα, όταν παλιότερα με άλλον «διαχειριστή» αυτό ήταν 80.000 με το εισιτήριο 0,80 ευρώ, ενώ τώρα ανέρχεται στα 3 ευρώ!!!

Τι σκέφτονται άραγε Δήμος και Μητρόπολη, θα το πάνε ξανά στα κανονικά επίπεδα;

Ο κ.Ραπακούσης, όπως γράφει και ο κ.Τζιαφάς, φέρεται να συμμετέχει στην ιδιοκτησία ενός εκ των πλωτών ταξί και να επηρεάζει τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα πλοιάρια, λόγω της καλής σχέσης του με τον Περιφερειάρχη κ.Καχριμάνη, με τον οποίον μάλιστα είχαν εκδράμει πέρυσι στο Λονδίνο. Ήταν τότε που ο κ.Καχριμάνης … «άκουσε» την Καρυάτιδα να του μιλάει και να ζητεί τις ..αδελφές της!

Ο επενδυτής- συλλέκτης, με όπλο το μουσείο και τα εκθέματα, καταφέρνει να εισακούγεται από τους του Δήμου Ιωαννιτών και τον Μητροπολίτη κ.Μάξιμο- έτερο δαιμόνιο επιχειρηματία, οπότε ζητά ό,τι θέλει. 

Dimotiko Sxoleio NisiΤο ερώτημα που τίθεται είναι απλό: θα του παραχωρηθεί από τον Δήμο και το κτίριο που άλλοτε στέγαζε το Δημοτικό Σχολείο; 

Ρωτάμε διότι σε αυτά τα κτίρια συνήθως στεγάζονται πολιτιστικές δραστηριότητες και όχι εμπορικές- διότι ο κ.Ραπακούσης εμπόριο ασκεί και φυσικά καλά κάνει.

Αλλά, αν ζητήσει να του δοθεί όλο το Νησί θα το κάνουν στο όνομα της «ανάπτυξης»;

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr