Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα

Του ΚΩΣΤΑ Δ. ΚΑΛΤΣΗ

Derdemezis XatzikostaΣΠΑΝΙΩΣ θα έχετε δει επαινετικό σχόλιο από εμάς, αλλά τούτη τη φορά αφορά τα νοσοκομεία των Ιωανννίνων, τα οποία (παρ´ όλα τα προβλήματά τους και παθογένειες του συστήματος της Υγείας) προσφέρουν υπηρεσίες περίθαλψης σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα. Αυτό αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της αναγκαιότητας της στήριξής τους με περισσότερους γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς που δεινοπαθούν να καλύψουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες.

Πριν από λίγες ημέρες, εξ αιτίας της περιπέτειας της υγείας συγγενικού προσώπου, ζήσαμε από κοντά τις αγωνιώδεις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών στα εξωτερικά ιατρεία, στη ΜΕΘ και στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου «Χατζηκώστα». Είναι απίστευτη η πίεση (και του χρόνου) που υφίστανται και απορίας άξιον πως καταφέρνουν και ανταποκρίνονται.

ΑΨΟΓΗ πάντως η περίθαλψη, ανθρώπινο (για τους ασθενείς) περιβάλλον, φυσικά και προβλήματα, με την υπό τον κ.Σπ. Δερδεμέζη διοίκηση να πασχίζει να τα αντιμετωπίσει και το επιτυγχάνει (και προφανώς εμπνέοντας εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του ανατέθηκε η εποπτεία και του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων). Το «Χατζηκώστα, νοσοκομείο καλά οργανωμένο που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής, αλλά επιβάλλεται η Πολιτεία να του παράσχει τις δυνατότητες (ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό, χρήματα…) για να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Το ίδιο βεβαίως και για το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, αλλά λέμε τώρα για το «Χατζηκώστα» που είναι συνδεδεμένο άρρηκτα με την ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων. Και βεβαίως παράλληλα με αυτά, πρέπει να δει το υπουργείο Υγείας τι θα κάνει με κάποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που υπάρχουν με δική του απόφαση ή των συνδικάτων και που ταλαιπωρούν κόσμο …

(ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 14/3/24)

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr