Από το www.ioannina2013.blogspot.com
Μπορεί οι δηλώσεις του κ. Ελισάφ, Δημάρχου της πόλης, να έβαλαν σχεδόν τέλος στην πιθανότητα διεκδίκησης από μέρους του Δήμου του στρατοπέδου Βελισσαρίου ή έστω ενός τμήματός του, αλλά έχουμε την εντύπωση ότι ο συγκεκριμένος στόχος δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί τόσο εύκολα. Ο Δήμαρχος είχε δηλώσει προ ημερών ότι: «Δυστυχώς, έχουμε την οριστική απάντηση της κυβέρνησης ότι το στρατόπεδο, ως ένα από τα ενεργά στρατόπεδα της χώρας δεν μπορεί να παραχωρηθεί. Ήταν από τα πρώτα αιτήματα που είχα θέσει στον πρωθυπουργό, ακολούθησαν συζητήσεις με το Υπουργείο Άμυνας και η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί να παραχωρηθεί».
Και όμως, μια άλλη είδηση δείχνει πως όλα μπορούν να γίνουν, αν υπάρξει επίμονη, συντονισμένη και στοχευμένη προσπάθεια από όλους τους φορείς της πόλης. Ακόμη και για τα 2/3 του χώρου που είναι χωράφια, χωρίς κτιριακές εγκαταστάσεις πάνω τους, εκτός του περίφημου οθωμανικού Πολυτεχνείου που είναι πια διατηρητέο κτίσμα και το οποίο θα έπρεπε να είχε περιέλθει στον Δήμο προ πολλού. Ένα κτίριο που η πόλη δεν το γνωρίζει καν.
Έτσι λοιπόν διαβάζουμε ότι:
«Στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Πούλιου στα Τρίκαλα, θα διαμορφωθεί ο μουσειακός πυρήνας της πόλης σε έκταση περίπου 10,01 στρεμμάτων με τρία λιθόκτιστα κτίρια, συνολικού εμβαδού 447 τ.μ.
Εκεί θα δημιουργηθούν: το Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων, το Διαδραστικό Μουσείο Τεχνολογίας και θα γίνει η ανάδειξη του Λόφου Προφήτη Ηλία, έπειτα από την υπογραφή σύμβασης μεταξύ των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Πολιτισμού και Αθλητισμού και του δήμου Τρικκαίων.
Τη σύμβαση υπέγραψαν την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων Παναγιώτης Νταής, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή. του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση».