stoTapsi

A+ A A-

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

den pame kalaΟΥΤΕ μέσα, ούτε έξω πάμε καλά, για να παραφράσουμε τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή που είχε πει «έξω καλά πάμε». Η υπό τον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη κυβέρνηση, που αποδοκιμάστηκε προειδοποιητικά από τους πολίτες στις ευρωεκλογές, δε φαίνεται να μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της λεγόμενης καθημερινότητας. Ο ανασχηματισμός που έγινε, απλώς ήταν ανακάτεμα των ίδιων «τραπουλόχαρτων» για να εκτονωθεί η αγανάκτηση των δεινοπαθούντων Ελλήνων.

ΟΣΑ περιγράφει η έκθεση του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ (και που δημοσίευσε την Πέμπτη ο «Πρωϊνός Λόγος») δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Διαψεύδει όμως και τα αισιόδοξα- παραπλανητικά σενάρια της κυβέρνησης, με την ανεργία να είναι σχεδόν η υψηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα εισοδήματα των Ελλήνων συρρικνώθηκαν και μειώθηκε η αγοραστική δύναμή τους, η ποιότητα ζωής ανύπαρκτη και πάει λέγοντας. Φυσικά δεν πρέπει να αγνοούμε και την έκθεση της Κομισιόν που λέει πως δεν υπάρχει «Κράτος Δικαίου» στη χώρα μας, υπό διωγμόν ο Τύπος, διαφθορά και υπανάπτυξη στην περιφέρεια Ηπείρου.

ΑΥΤΑ εν περιλήψει για το εσωτερικό, το «μέσα» που λέμε. Διότι σε ό,τι αφορά το «έξω» (που έχει σοβαρές επιπτώσεις και στο εσωτερικό), μάλλον είναι για κλάμματα. Ενεπλάκη η Ελλάδα σε έναν πόλεμο (Ρωσίας- Ουκρανίας) που δεν την αφορούσε, έχασε έναν καλό υποστηρικτή της (την Ρωσία). Διαθέτει δις για την ενίσχυση της Ουκρανίας και του γελωτοποιού «ηγέτη» της, στηρίζει τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και τις θηριωδίες που διαπράττει του Ισραήλ. «Κόλλησε» στις επιδιώξεις των ΗΠΑ- Γερμανίας- ΝΑΤΟ, που όμως πατρονάρουν την Τουρκία, αλλά και μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση αγκαλιάζουν τους Σλάβους των Σκοπίων και την Αλβανία του Έντι Ράμα.

ΑΡΕΣΕΙ δεν αρέσει έτσι έχουν τα πράγματα και είναι απογοητευτικό, αφού οι πολίτες περίμεναν να πάρουν μιά ανάσα, μετά τη λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που τα ισοπέδωσε όλα- και φυσικά είναι αφελές να προσδοκά οποιοσδήποτε κάτι καλύτερο από τα διαλυμένα ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ. Αλλά, το ερωτηματικό παραμένει: τι να περιμένουμε όταν τα εργασιακά δικαιώματα και το περίφημο οκτάωρο σχεδόν καταργήθηκαν με την κυβερνητική ανοχή και η πλειοψηφικά των εργαζομένων δουλεύει δέκα και δώδεκα ώρες, Τι καλό και προς τον τομέα της ανάπτυξης μπορεί να γίνει με τον μέσο επαγγελματία να βρίσκει τις πόρτες των τραπεζών «κλειστές» και τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας κ.Στουρνάρα να δηλώνει «ας μεταναστεύσουν οι μικρομεσαίοι αν δεν τους αρέσει η τεκμαρτή φορολόγηση»;

ΝΑ φύγουν δηλαδή από τη χώρα! Έτσι απλά και κυνικά. Αν αυτό δεν αρκεί για να σιγουρευτείτε ότι … «κάποιο λάθος γίνεται», πριν από ένα μήνα περίπου, μαζί με τον τότε υπουργό Ανάπτυξης κ.Σκρέκα, ήρθε και κάποιος υφυπουργός Ανάπτυξης ονόματι Μάξιμος Σενετάκης. Με τόσους υπουργούς και υφυπουργούς που έχει η κυβέρνηση, δε γνωρίζουμε αν παραμένει στη θέση του, αν και καμιά σημασία δεν έχει- οι περισσότεροι τέτοιοι είναι. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν κυριολεκτικώς δεν ήξερε που βρίσκονταν. Σε ανακοίνωσή του έγραφε ότι επισκέφθηκε την … Περιφέρεια Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας, συναντήθηκε- συζήτησε με τον Περιφερειάρχη κ.Γιώργο Αμανατίδη κλπ. Όταν υπουργοί δεν ξέρουν ποιόν τόπο επισκέπτονται και με ποιούς συζητούν, περιμένετε να δούμε προκοπή; Δυστυχώς, με τέτοιους έχουμε να κάνουμε και ο… σώζων εαυτόν σωθήτω! Είναι όμως αυτή η λύση;

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr