stoTapsi

A+ A A-

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 09/03/24)

RamaΟΣΑ συνέβησαν στην «υπόθεση Μπελέρη», με την καταδίκη και φυλάκιση του δημάρχου Χειμάρρας, ήταν αναμενόμενα και απορούμε που η κυβέρνηση εμφανίστηκε δήθεν απορημένη. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα έδωσε πάλι στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα δυνατό χαστούκι, με ταυτόχρονη εκδήλωση της απόλυτης απαξίωσης. Την ίδια ώρα, που στην ουσία τον εκλιπαρούσαν (!) να σεβαστεί το περίφημο διεθνές δίκαιο, άλλοτε τον καλόπιαναν κι άλλοτε τάχα τον προειδοποιούσαν, εκείνος συνέχιζε

την τακτική του που συνίσταται στο «έτσι μου αρέσει», με την Ελληνική Χειμάρρα να εξακολουθεί διαχρονικά να αποτελεί «καρφί» για την Αλβανική ηγεσία.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ειδικότεροι εμού για να αναλύσουν ιστορικά και πολιτικά το θέμα της Ελληνικότητας της Βορείου Ηπείρου, η οποία ασφαλώς και ανήκει στην Αλβανία κατά τα σύμφωνα που υποχρεώθηκε η Ελλάδα να υπογράψει, αλλά αυτά τα ρημάδια τα διεθνή σύμφωνα προέβλεπαν και την αυτονομία της.

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις άλλη λίγο κι άλλη πολύ, άφησαν την Ελληνική μειονότητα στην τύχη της, χαϊδεύοντας τις Αλβανικές ηγεσίες. Ως ικέτες μάλλον παρά ως χώρα που στηρίζει την οικονομία της γείτονος και την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι και τα σύνορα και τον εναέριο χώρο της προστατεύει, ενώ φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο Αλβανούς, νομίμους και λαθρομετανάστες.

ΜΕ το «έτσι γουστάρω» ο Έντι Ράμα, απέδειξε για πολλοστή φορά τις προθέσεις του έναντι της Ελληνικής μειονότητας. Εξευτέλισε την Ελληνική κυβέρνηση, αδιαφόρησε για τις απειλές ότι θα αντιδράσει για την ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστός στο «δόγμα Ερντογάν» και υπό την προστασία του σουλτάνου της Τουρκίας, «αλωνίζει», προκαλεί, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και η Ελληνική κυβέρνηση; Αυτή είναι λέει …δυσαρεστημένη και στέλνει μηνύματα στην Αλβανική κυβέρνηση, με τον Έντι Ράμα να γελά ειρωνικά. Αδιαφορεί για τις συνέπειες γιατί ξέρει πως δε θα υπάρξουν. Άλλωστε Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολιτικοί παράγοντες τον προσκυνούν, καθιστώντας σαφές ότι γεωπολιτική σημασία για αυτούς έχει η Αλβανία και ρόλο για τα Βαλκάνια.

ΟΠΟΤΕ καλά κάνει ο Αλβανός πρωθυπουργός, ασχέτως αν θυμίζει την λαϊκή ρήση «έφτιαξε η μύγα κ@λο κι είπε να χ@σει τον κόσμο όλο». Και καλά ο Ράμα, δεν κρύβει τι σκοπεύει να κάνει, η Ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται κάτι που θα τον κάνει να αναθεωρήσει την πολιτική του; Κι αν υπάρχουν μέτρα (που σίγουρα υπάρχουν) είναι αποφασισμένη να τα εφαρμόσει; Διότι τον Αλβανό πρωθυπουργό δεν ενδιαφέρει η κοινή Ευρωπαϊκή πορεία με την Ελλάδα. Να εξοντώσει τους εναπομείναντες Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο θέλει, έχοντας και τις βλακώδεις επεκτατικές του βλέψεις, συμπορευόμενος με τους απογόνους πιά των εγκληματιών Τσάμηδων, χρηματοδοτούμενος από την Τουρκία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μηδέ εξαιρουμένης της χώρας μας.

ΑΝ διερωτάσθε μήπως και τον νοιάζουν οι καλές σχέσεις με την Ελλάδα, απαντά ότι βεβαίως πάρα πολύ, μέχρι που «κόβει φλέβες». Ωρύεται ότι καταπολεμά την καλλιέργεια, εμπορία και …εξαγωγή ναρκωτικών, αλλά το 1/3 των εισαγομένων στη χώρα μας τέτοιων ουσιών έρχονται από την Αλβανία μέσω της Ηπείρου. Μαζί βεβαίως με όπλα και συμμορίες αδίστακτων εγκληματιών. Παρά ταύτα, η ανάπτυξη περαιτέρω των σχέσεων με τους γείτονες κυρίως στο επιχειρηματικό πεδίο, στο εμπόριο, θεωρείται ότι είναι μονόδρομος. Όχι όμως μέχρι του σημείου να θυσιάσει η Ελλάδα τα πάντα, προπαντός την Εθνική της Αξιοπρέπεια και τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Εκτός κι αν ακολουθεί  τακτική υποταγής στις εντολές των μεγάλων αφεντικών, περιβεβλημένης με τον μανδύα της … οργής δήθεν.

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr