stoTapsi

A+ A A-

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΣΑΒΒΑΤΟ 13/01/24)

AfasiaΚΑΤΙ πολύ σοβαρό έχει συμβεί στην Ελληνική κοινωνία. Εκτός από λιγοστές φωνές, στην πλειοψηφία της δεν αντιδρά σε όσα διαδραματίζονται και που την οδηγούν σε τέλμα. Μάλλον έχει ήδη βυθιστεί σε αυτό και δεν ανασαίνει πια ή αν ακούγεται κάτι, μοιάζει  με επιθανάτιο ρόγχο. Μιά κοινωνία σε κώμα! Έτσι την κατάντησε η πολιτική που ασκείται στη χώρα μας, που άλλοτε η ζωντάνια της θεωρούνταν ανεξάντλητη και ακατάβλητη, που καθόριζε πολιτικές πρακτικές και επέβαλε εκείνη τις αλλαγές.

Τώρα μεταβλήθηκε σε πειθήνιο όργανο της εξουσίας, η οποία πολύ εύκολα την ποδηγετεί.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ κυριολεκτικώς για μετάλλαξη. Αλλιώς δε θα αποδέχονταν τις περισσότερες από τις αποφάσεις κυβερνήσεων. Θυμάστε; Δεν αντέδρασε στο κλείσιμο των τραπεζών και τα capital control. Όχι μόνο σιώπησε, αλλά υπερψήφισε για δεύτερη φορά το κόμμα που τα επέβαλε, τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα μετά από ένα δημοψήφισμα, του οποίου το ΟΧΙ ερμήνευσε ως … ΝΑΙ στα μνημόνια και στην άγρια λιτότητα. Μιά κοινωνία που «κατάπιε» την αλόγιστη περικοπή μισθών και συντάξεων, που καταδίκαζε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ ως αντιπολίτευση, αλλά εφαρμόζει μέχρι σήμερα! Όπως ανέχτηκε και την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στους Σλάβους των Σκοπίων, για να την υποστηρίζει πάλι τώρα ως κυβέρνηση η ΝΔ!

ΑΥΤΑ ανήκουν στο παρελθόν θα μας πείτε. Σύμφωνοι, αλλά δεν παύουν να σηματοδοτούν μιά κατηφορική πορεία, που είναι άγνωστο θα οδηγήσει. Διότι ακοκούθησε ο διετής εγκλεισμός των πολιτών στα σπίτια τους εξ αιτίας είπαν του κορωνοϊού, τα ανεξήγητα lockdown, τα πανηγύρια με τον ερχομό των εμβολίων συνοδεία αστυνομίας και στρατού (!), ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, οι αντιφατικές δηλώσεις για τις μάσκες, οι χιλιάδες θάνατοι. Ούτε κίχ δεν ακούστηκε, παρά μόνο πειθαρχήσαμε όλοι, ακόμη κι όταν απαγορεύτηκε στα Γιάννινα η … κυκλοφορία πεζών στην παραλίμνιο ή όταν έκλεισαν και τα περίπτερα. Υπάκουοι όλοι, καρφωμένοι στους τηλεοπτικούς δέκτες, μέσω των οποίων μας βομβάρδιζαν με … τρομοκρατικά μηνύματα και πληρωμένες προπαγανδιστικές εκπομπές.

ΛΕΜΕ πως αυτά δεν είναι φυσιολογικές αντιδράσεις μιάς κοινωνίας που φιλοδοξεί να χτίσει ένα «υγιές μέλλον», με πολίτες που να έχουν γνώση και αντανακλαστικά που απαιτούν οι καιροί. Αν δεν είναι έτσι, τότε πως εξηγείται η αποδοχή του gay κ.Στέφανου Κασσελάκη ως αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την επίδειξη του … συζύγου του; Υπήρχε περίπτωση πριν από λίγα χρόνια να συμβεί κάτι τέτοιο; Οποιος το πει, μάλλον δε ζει στην Ελλάδα ή βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Η οποία λέει πως αυτός ο άνθρωπος ενδέχεται να γίνει πρωθυπουργός και θα περιοδεύει μετά του συζύγου του,  οι πολίτες θα χειροκροτούν και θα στέλνουν τις ευχές τους στα γενέθλια του σκύλου τους ή των παιδιών που θα έχουν υιοθετήσει!

ΔΙΟΤΙ εν τω μεταξύ η κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει φροντίσει να νομοθετήσει τον γάμο ομοφυλοφίλων ή των ομόφυλων ζευγαριών όπως λένε τους gay και το δικαίωμα να «βρίσκουν» παιδιά. Μάλιστα δε αυτό θα γίνει τώρα, όπως ανακοινώθηκε. Υπάρχουν λέει αντιδράσεις. Σιγά τα ωά! Οι της Εκκλησίας θα σιωπήσουν μόλις τους υπενθυμίσει η κυβέρνηση τα της εκκλησιαστικής περιουσίας και μισθοδοσίας τους, οι υπουργοί που κάποιοι κάτι που μουρμουρίζουν θα υπερθεματίσουν όταν τους πει ό πρωθυπουργός ότι θα πάψουν να έχουν τους θώκους εξουσίας και οι βουλευτές το ίδιο αν θέλουν να είναι ξανά στη Βουλή και να εισπράττουν τις χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα- άντε, μπορεί να αφήσει μερικούς να διαφωνήσουν, έτσι για «κοινωνική εκτόνωση»! Σε ό,τι δε αφορά την κοινωνία, αυτή την έχουν αναγκάσει να σκέφτεται μόνο πως θα επιβιώσει με τη φτώχεια της και την ακρίβεια που καλπάζει ανενόχλητη (ούτε για αυτό το θέμα δεν αντιδρούμε δυναμικά!), οπότε το τελευταίο δυστυχώς που την απασχολεί στα αλήθεια είναι ο γάμος των gay!

ΚΑΙ οι διακηρύξεις περί οικογένειας, της αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας, τις αρχές που διέπουν την Ελληνική κοινωνία και τον Χριστιανισμό, τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα; Αυτά οι της εξουσίας τα λένε όταν πρόκειται να αποσπάσουν την ψήφο πληθυσμιακών ομάδων στις οποίες απευθύνονται κάθε φορά και που βεβαίως δεν τα πιστεύουν. Στην πραγματικότητα ενισχύουν αυτά που προβάλλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, αυτά τα «πρότυπα» που ζούνε για το χρήμα, την εξουσία και το σεξ θέλουν να επιβάλλουν στη χώρα- και το καταφέρνουν μιά χαρά. Το να μην είναι κάποιος/ κάποια gay ή να διαφωνεί με την επίδειξη της ξετσιπωσιάς, θεωρείται … ομοφοβικός, φασίστας και αρνητής των δικαιωμάτων εκείνων που καταργούν στην πράξη τα δικαιώματα όλων των «άλλων»! Για αυτό λέμε, η κυβέρνηση (και με τη στήριξη ή την ανυπαρξία της αντιπολίτευσης) μπορεί να κάνει ό,τι θέλει ανενόχλητη, με την κοινωνία σε αφασία… 

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr